Uncategorized

CELOSTNÍ POHLED NA ZDRAVÍ A IMUNITU • MUDr. Miroslav Holub • 16. 3. 2023

KDY: 16. 3. 2023
KDE: salónek Penzionu a Restaurantu Vyskeř (adresa)
ZAČÁTEK: 18:30 hod
VSTUPENKY: 199 Kč/ na místě: 240 Kč

VSTUPENKY již není možné zakoupit online – zbývá pár volných míst – pro rezervaci místa volejte 774 499 935

Oblíbený a vynikající semilský lékař Miroslav Holub ve své působivé přenášce vysvětlí základní principy celostní medicíny, s jakými formami a prostředky celostní medicína pracuje. Základní pilíře imunitního systému, jejich projevy a možnosti ovlivnění. Aktuální otázky v souvislosti s nedávnou pandemií. Příklady z klinické praxe rehabilitačního lékaře uplatňujícího ve své činnosti principy celostního přístupu v diagnostice a terapii.  

MUDr. Miroslav Holub je oblíbený semilský lékař s velmi lidským a celostním přístupem, autor několika knih, které s sebou přiveze na přednášky (viz níže) za zvýhodněné ceny pro vás.

KNIHY K ZAKOUPENÍ NA PŘEDNÁŠCE:
Zrcadlo moudrosti (2019) za cenu 300 Kč
Oranžová kniha (2022) za cenu 300 Kč.
Cena za obě knihy 500 Kč.
Cesta k celostnímu stravování (2022) za 200 Kč.

O MUDr. MIROSLAVU HOLUBOVI: Narodil jsem se v roce Vodního Hada první den měsíce Lásky ve znamení Býka s ascendentem Raka v malé podkrkonošské obci.
Po absolvování lékařské fakulty v Olomouci jsem nastoupil v roce 1978 jako chirurg do nemocnice v Semilech. Po atestaci jsem absolvoval první kurz akupunktury. V roce 1982 jsem nastoupil na ambulantní rehabilitaci. Absolvoval jsem další odborné kurzy a školení v rehabilitaci a akupunktuře. Atestaci z rehabilitačního lékařství jsem složil v roce 1986. Po revoluci v roce 1989 jsem krátce působil jako ředitel nemocnice, čímž jsem si rozšířil obzor vnímání o další rozměr.

     Dne 1. 7. 1992 jsem zahájil privátní praxi v oboru fyzioterapie a léčebná rehabilitace. Své vzdělání jsem si doplnil studiem homeopatie, diagnostiky EAV a poté rozšířil o psychosomatiku a etikoterapii.

     Zlomovým rokem byl pro mne rok 1995, kdy jsem poprvé navštívil Srí Lanku, kde jsem absolvoval stáž v akupunktuře na klinice v Colombu. Tam jsem se setkal poprvé s buddhismem, který mne ovlivnil v celém dalším následujícím životě, prakticky až dodnes. Postupně jsem dozrál k přesvědčení, že tou správnou životní cestou je celostní pohled na život. Jak na stravování, životosprávu, tak na diagnostiku i léčení v rámci celostní medicíny. Jsem hlavním organizátorem a pořadatelem celostátní konference s touto problematikou.

     Vše, co jsem se ve svém medicínském životě naučil, chci předávat dál. Proto také aktivně přednáším odbornou zdravotnickou problematiku nejen pro laickou veřejnost, ale i pro studenty Technické univerzity v Liberci. Zároveň jsem začal publikovat. Od roku 2004 jsem vlastním nákladem vydal již několik knih o stravování, poslední na jaře 2022. Teoretickou i praktickou část spojenou se stravováním vidím jako velmi důležitý článek v rámci celostního pohledu na pacienta. Skripta „Zdraví a nemoc“ vydala TU Liberec v roce 2011. V roce 2017 jsem dokončil knihu „Mozaika souvislostí.“ Další kniha vydaná v roce 2019 nese název „Zrcadlo moudrosti“. Zatím poslední „Oranžová kniha“ z podzimu 2022 je volným pokračováním té předchozí.

     Mým koníčkem je kromě medicíny také cestování, což mne vedlo k vydání již čtyř knih reportáží, vzpomínek a příběhů s cestovatelskou tematikou. Bližší informace o jednotlivých publikacích najdete na webových stránkách. 

www.mirhol.cz • TEL : 602 223 302 • Adresa : mirhol@netair.cz

NEJNOVĚJŠÍ KNIHA:

MUDr. Miroslav Holub  

     ORANŽOVÁ KNIHA pod zrcadlem moudrosti

     Pravidelná podvečerní setkávání přátel v restauraci organizuje a koordinuje italský novinář a jsou určitou klubovou záležitostí přátel dobrého jídla. Každý nový host přichází na setkání se zajímavým tématem, které představí svým přátelům.

     Probíraná témata jsou především z oblasti celostní medicíny, rehabilitace, ale i správné životosprávy. Dozvíme se o biorytmu ročním i sedmiletém, o principech antroposofické medicíny, zopakujeme si teorii pěti prvků východní filosofie. Teorii doplníme o praktické využití v našem životě. Zamyslíme se nad problematikou zdraví i nemoci, vztahu srdce a mozku, postavení člověka v jeho prostředí. Cestovat budeme jak po prašných cestách Tibetu, tak i Vietnamem od severu k jihu. Probereme i aktuální situaci. Majitel restaurace vždy nabídne jídlo, s jehož přípravou hosty seznamuje. Proběhne diskuze o jídle a stravování, dozvíme se o popularitě řízků.

     Kniha je psána s pestrostí témat a s osobními prožitky autora. 

KNIHY K ZAKOUPENÍ NA PŘEDNÁŠCE:
Zrcadlo moudrosti (2019) za cenu 300 Kč
Oranžová kniha (2022) za cenu 300 Kč.
Cena za obě knihy 500 Kč.
Cesta k celostnímu stravování (2022) za 200 Kč.